Cv template: gratis cv sjablonen voor een top-cv
Met de praktische informatie van Sollicitatie.info weet je precies wat de inhoud en opbouw van een cv is, en hoe je een cv kunt maken. Maar met een cv template is het uiteraard nog makkelijker om je cv te maken. Gebruik één van de templates als sjabloon om je eigen cv samen te stellen.

 

Waarom een cv template?

Een template, of sjabloon, kan als leidraad dienen voor jouw eigen cv. In de gratis templates van Sollicitatie.info staan de onderdelen van een cv al vermeld, inclusief voorbeelden hoe deze onderdelen door jou ingevuld kunnen worden. Hiermee verander je eenvoudig een algemeen cv template in jouw persoonlijke levensloop.

Heb je niet voldoende aan de gratis cv templates, of wil je je extra onderscheiden in het sollicitatieproces? Kies dan voor een premium cv sjabloon. Deze zijn vaak beschikbaar in meerdere varianten, zodat je een template kunt kiezen die het beste aansluit bij de vacature waar je op wilt solliciteren.

Cv in Word of PDF?

Microsoft Word is de meest gebruikte tekstverwerker om cv’s te maken. Toch beschikt niet iedereen over Word, of kunnen documenten in oudere of mobiele versies van Microsoft Word anders worden weergegeven dan de bedoeling was.

Om die reden is het aan te raden om je cv om te zetten naar PDF. Dit is een wereldwijd geaccepteerd format, waarin documenten gelezen kunnen worden, maar waarin de inhoud niet bewerkt kan worden. Zo blijft de layout van je cv bewaard in de opmaak die jij voor ogen had.

Sla een cv vanuit Word eenvoudig op als PDF, via Bestand -> Opslaan als -> Als PDF (*.pdf).

Via de cv generator is het exporteren van een cv van Word naar PDF eveneens zeer eenvoudig.

Cv in Google Docs

Beschik je niet over een tekstverwerker die .doc of .docx-bestanden kan openen of bewerken? Of gebruik je simpelweg graag een online tekst-editor? Dan kun je de bovengenoemde cv-voorbeelden ook in Google Docs openen. Het cv is dan online beschikbaar via Google Drive.

Open hier het standaard cv, een tweede cv-voorbeeld of open hier het vaardigheden cv en maak je eigen kopie via 'Bestand' -> 'Een kopie maken'. Daarna kun je het cv zelf bewerken en vervolgens opslaan als bestandstype naar keuze, maar je kunt het ook delen met een recruiter of potentiële werkgever.

Cv template downloaden

Hieronder vind je twee templates van een ingevuld cv. Het ene cv template is opgemaakt in chronologische volgorde, het andere template is een zogenaamd vaardigheden-cv.

Download cv template als Word-bestand   |  Open in Google Docs

 

Download vaardigheden cv als Word-bestand   |  Open in Google Docs

 

Gebruik je liever een ander cv template? Hier vind je een groot aantal premium cv templates.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.