CV opstellen: Hoe maak je een cv?
Het opstellen van een goed en duidelijk cv is erg belangrijk. Een werkgever ziet je sollicitatiebrief min of meer als eerste kennismaking, maar je cv bepaalt de eerste indruk. Net zoals je voldoende tijd zou besteden aan het maken van een goede eerste indruk, is het daarom ook belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het schrijven van je cv.

Hoe schrijf je online een cv?

Tegenwoordig zijn er diverse hulpmiddelen die van pas komen bij het schrijven van een cv. Met een online cv generator kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens invoeren, waarna deze in een helder en overzichtelijke opzet worden weergegeven. Een cv schrijven is daarmee bijzonder snel geregeld.

Doe je het liever zelf? Met dit stappenplan is dat geen enkel probleem:

  1. Kies een duidelijk en overzichtelijk template
  2. Laat de inhoud van je cv aansluiten op de functie waar je op solliciteert
  3. Gebruik de cv tips van onze experts voor het finetunen van je cv
  4. Sla je cv op als pdf-bestand en geef deze een duidelijke en omschrijvende bestandsnaam
  5. Laat je cv nog één keer goed door iemand anders doorlezen, voordat je deze verstuurt

Nadat je online je cv hebt opgesteld, kun je vervolgens je sollicitatiebrief schrijven.

Een curriculum vitae anno 2024

De inhoud van een cv is weinig veranderd door de jaren heen. Dat is ook logisch, want in 2024 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen.

Wel is het steeds belangrijker geworden om de inhoud van je cv in een duidelijk format weer te geven. Een werkgever ontvangt steeds meer sollicitaties en besteedt mede daardoor minder tijd aan het bekijken van een cv. In 2024 is een cv dus vooral overzichtelijk.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.