Opvallen? Zo maak je een creatief en origineel cv
Werkgevers of recruiters ontvangen regelmatig 25 of meer sollicitaties op één vacature. Hoe zorg je er voor dat jouw cv opvalt tussen die minimaal 24 andere cv’s? Naast het kiezen voor een duidelijke lay-out, die een goed beeld geeft van jou als werknemer, kun je met creatieve oplossingen een origineel cv maken.

Creatieve cv voorbeelden

De beste creatieve voorbeelden passen goed bij je branche, of bij de functie die je voor ogen hebt. Ga je solliciteren in de online marketing? Overweeg dan een cv in de lay-out van Google’s zoekresultaten. In de reisbranche val je op met een cv die als reisvoucher met boardingpass is vormgegeven. En een journalist met een cv die op een kranten- of magazinepagina lijkt, heeft bij een potentiële nieuwe werkgever ongetwijfeld ook een streepje voor.

Bij formelere werkomgevingen, zoals een bank, administratiekantoor of advocatenkantoor is een té creatief cv minder passend. Kies in zo’n geval voor een fraai vormgegeven professioneel cv.

 

Creatief online cv

Digitaal kun je nog veel meer opvallen dan op papier. Een online portfolio, een introductievideo of wellicht zelfs een hele website over jezelf - het kan allemaal in positieve zin bijdragen tijdens het sollicitatieproces.

Zorg er echter wel voor dat de online elementen een aanvulling zijn op je 'reguliere' cv. Tijdens een sollicitatiegesprek wordt een cv immers vaak nog even uitgeprint door de werkgever. Het zou zonde zijn als daarin de belangrijkste informatie ontbreekt, of dat er alleen naar de online variant verwezen wordt.

 

Houd het wel printer-vriendelijk

Een creatief en opvallend cv hoeft niet persé een kleurrijke inktverspiller te zijn. Een onderscheidend cv valt niet alleen op met creatieve elementen, maar is ook printervriendelijk.

Is grafische vormgeving een vereiste voor de functie waar je op solliciteert? Pak dan flink uit met een creatief cv waarin je je skills kunt laten zien, maar zorg ook voor een duidelijke verwijzing naar de printervriendelijke variant. Daarmee laat je zien dat je niet alleen grafisch onderlegd bent, maar ook oog hebt voor detail.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.