Cv talen: talenkennis op een cv
Talenkennis is een standaard onderdeel, dat je het beste los van andere vaardigheden onder een apart kopje omschrijft. Het meest helder en compleet is een tabel, waarin je per taal aangeeft wat jouw niveau is qua begrijpen, lezen en spreken. Hieronder vind je een kant-en-klaar voorbeeld van een dergelijke tabel.

Ook al spreek of begrijp je maar een klein beetje Engels, dan is het nog de moeite om dit te benoemen. Ook wat betreft de Nederlandse taal is het altijd prettig voor werkgevers om te weten wat jouw niveau is. Zeker in het geval van een kandidaat met een buitenlandse naam.

Wees wel altijd 100% eerlijk hierover! Als je twijfelt, is het beter om het wat af te zwakken dan dat je later in functie gevraagd wordt om een tekst vanuit het Spaans te vertalen, terwijl dit toch een beetje te hoog gegrepen is. Als je niet zeker weet wat je niveau is, dan is het een mogelijkheid om een test te maken of een ander te vragen wat jouw niveau is.

  Begrijpen Lezen Spreken
Nederlands Moedertaal Moedertaal Moedertaal
Engels Zeer goed Voldoende Voldoende
Spaans Goed Voldoende Matig
Duits Voldoende Matig Matig


Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.