Modern cv: voorbeelden en templates
Oubollig taalgebruik of een saaie rechttoe-rechtaan cv zonder heldere opmaak kan tegenwoordig echt niet meer. Zelfs in de meest traditionele branches gaat men met de tijd mee en dat geldt ook voor de cv’s.

Moderne cv voorbeelden

Het ideale ontwerp van je cv sluit naadloos aan bij je branche, of bij de functie die je voor ogen hebt. Met een modern cv laat je zien dat je bij de tijd bent. Personaliseer je cv daarbij eventueel voor de functie waarop je solliciteert, om te laten zien dat jouw cv perfect overeenkomt met de functieomschrijving én de steekwoorden die in de vacaturetekst zijn gebruikt. Ook dat hoort op een modern cv.

Anders is niet altijd beter

‘Modern’ staat niet gelijk aan ‘speciaal en bijzonder’. Je hoeft dus niet het begrip cv opnieuw uit te vinden, want ook in een modern cv is duidelijkheid en leesbaarheid leidend.

Vermijd elementen die meer vragen oproepen dan beantwoorden. Ingewikkelde grafieken waarin het niveau van je kennis of vaardigheden wordt weergegeven vervang je dus beter door een overzichtelijke, maar modern vormgegeven opsomlijst.

Link naar je social media profielen

Tegenwoordig zoekt vrijwel iedere recruiter een sollicitant online op, voordat deze uitgenodigd wordt op gesprek. Help hen hierbij een handje, door je social media profielen (Facebook, Twitter, Instagram, etc.) alvast te noemen. Hierdoor houd je zelf de controle, en kun je proberen om de recruiter enigszins te sturen.

Heb je ook een eigen website of een online portfolio? Dan kun je eventueel kiezen om een QR code toe te voegen aan je cv. Daarmee kan de recruiter - zelfs tijdens het sollicitatiegesprek – je site of portfolio eenvoudig openen.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.