Zo maak je een professioneel en zakelijk cv
Het komt vaak voor dat werkgevers of recruiters 25 of meer sollicitaties ontvangen op één vacature. Hoe zorg je er dan voor dat jouw cv opvalt tussen die 24 andere cv’s? Naast het kiezen voor een duidelijke layout, die een goed beeld geeft van jou als werknemer, kun je met een professioneel en zakelijk ontwerp een goede eerste indruk maken. Een goed professioneel cv heeft een consistent, helder ontwerp met een krachtige uitstraling.

Professionele en zakelijk cv voorbeelden

Het ideale ontwerp van je cv sluit naadloos aan bij je branche, of bij de functie die je voor ogen hebt. Een zakelijke functie, of een functie in een formele werksfeer vraagt om een professioneel cv-ontwerp.

Bij informelere werkomgevingen, zoals in de marketing-, reis of designbranche, kun je jezelf onderscheiden met wat meer originele elementen. Kies in zo’n geval voor een opvallend creatief cv.

 

Opvallen met een professioneel cv template

Een zakelijk en professioneel cv mag best een persoonlijke touch hebben. Sterker nog, door persoonlijke elementen toe te voegen creëer je een professioneel cv dat in positieve zin opvalt. Dit begint met je persoonlijke profiel, maar ook met je interesses en hobby's kun je een impressie maken die bij je potentiële nieuwe werkgever in positieve zin blijft hangen.

Meest gemaakte fouten op een professioneel cv

Een professioneel cv heeft uiteraard een helder en zakelijk ontwerp, maar is bovenal geheel foutloos. Probeer ook clichés zoveel mogelijk te vermijden.

Uit mijn ervaring weet ik dat je, bij een functie waarvoor een zakelijk cv gewenst is, met één spelfout op je cv al een twijfelgeval bent. Bij twee spelfouten gaat je cv linea recta door naar de prullenmand.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.