Een gratis cv maken doe je zo!
Ga je op zoek naar een (nieuwe) baan? Die zoektocht begint met een goed cv. In je cv staat informatie over jezelf, maar ook over je werkervaring uit het verleden en over je vaardigheden en interesses.

Een goed cv geeft een duidelijk beeld van jouw als werknemer, zodat een recruiter of HR-medewerker snel kan inschatten of jij geknipt bent voor een baan. Een werkgever kijkt gemiddeld slechts 9 seconden naar een cv, dus het is zeer belangrijk om een overzichtelijk, goed scanbaar cv te maken.

Het is daarbij noodzakelijk dat je je cv zo volledig mogelijk invult, zonder daarbij te overdrijven, of jezelf juist tekort te doen. Zowel de inhoud als de opmaak van je cv is zeer belangrijk.

Op Sollicitatie.info vind je tips om gratis je cv te maken, met tips van recruiters, HR-professionals en andere ervaren medewerkers uit de branche. Zo kun je gratis een cv maken die opvalt tussen die van alle andere sollicitanten!

Wat staat er in een cv?

Een cv heeft doorgaans een duidelijke opbouw. Hierin staan als eerste je persoonlijke gegevens vermeld, gevolgd door je werkervaring en opleidingen. Je sterke punten, persoonlijke interesses en eventuele referenties vormen daarna de afsluiting van je cv.

→ Hier lees je meer over de opbouw van je cv.

Gratis cv downloaden

Je kunt een cv zelf vanaf de basis opbouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om vanuit een voorbeeld te beginnen. Dat is immers wel zo makkelijk. Kies voor één van de voorbeelden voor diverse beroepsgroepen of download gratis het cv dat hieronder staat.

Cv template 1 downloaden (regulier cv) | Cv template 2 downloaden (vaardigheden cv)

De inhoud van het gratis cv-download is uiteraard puur ter voorbeeld. Pas na het downloaden van het gratis cv wel de gegevens aan, zodat deze aansluit op jouw persoonlijke situatie.

→ Wil je graag meer templates bekijken? Hier vind je nog meer cv voorbeelden.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.