Een gratis cv maken doe je zo!
Een goed cv geeft een duidelijk beeld van jou als werknemer, zodat een recruiter of HR-medewerker snel kan inschatten of jij geknipt bent voor een baan. Een werkgever kijkt gemiddeld slechts 9 seconden naar een cv, dus het is zeer belangrijk om een overzichtelijk, goed scanbaar cv te maken.

Op Sollicitatie.info vind je tips om gratis je cv te maken, met tips van recruiters, HR-professionals en andere ervaren medewerkers uit de branche. Zo kun je gratis een cv maken die opvalt tussen die van alle andere sollicitanten!

Een cv maken doe je zo

Ga je op zoek naar een (nieuwe) baan? Die zoektocht begint met het maken van een goed cv. In je cv staat informatie over jezelf, maar ook over je werkervaring uit het verleden en over je vaardigheden en interesses.

Let er bij het maken van je cv op dat je deze zo volledig mogelijk invult, zonder daarbij te overdrijven, of jezelf juist tekort te doen. Zowel de inhoud als de opmaak van je cv is zeer belangrijk.

? Wil je graag een paar voorbeelden van cv's bekijken? Hier vind je een aantal gratis cv templates

→ Een perfect CV maken in 5 minuten? Probeer deze CV Builder.
→ Bekijk deze Premium CV Templates en verhoog jouw kansen aanzienlijk!

 

Gratis cv downloaden in Word of pdf

Je kunt een cv zelf vanaf de basis opbouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om vanuit een voorbeeld te beginnen. Dat is immers wel zo makkelijk. Kies voor één van de voorbeelden voor diverse beroepsgroepen of download gratis het cv in Word dat hieronder staat. Het ene cv voorbeeld is opgemaakt in chronologische volgorde, het andere voorbeeld-cv is een zogenaamd vaardigheden-cv.

Download cv voorbeeld (Word)   |   Bekijk in Google Docs (uitleg)

Download vaardigheden cv (Word)   |   Bekijk in Google Docs (uitleg)

De inhoud van het gratis cv-download is uiteraard puur ter voorbeeld. Pas na het downloaden van het gratis cv uiteraard wel de gegevens aan, zodat deze aansluit op jouw persoonlijke situatie.

? Wil je graag meer templates in Word of pdf bekijken? Hier vind je nog meer gratis cv voorbeelden

 

Wat staat er in een cv?

Een cv heeft doorgaans een duidelijke opbouw. Hierin staan als eerste je persoonlijke gegevens vermeld, gevolgd door je werkervaring en opleidingen. Je sterke punten, persoonlijke interesses en eventuele referenties vormen daarna de afsluiting van je cv.

  1. Persoonlijke gegevens
  2. Persoonlijk profiel
  3. Werkervaring (en eventuele nevenactiviteiten)
  4. Opleidingen en gevolgde cursussen
  5. Vaardigheden / competenties
  6. Talen
  7. Hobby's & interesses
  8. Referenties

? Hier lees je meer over de opbouw van je cv.

 

Waar moet je op letten bij het maken van een cv?

Zoals gezegd kijkt een werkgever gemiddeld slechts 9 seconden naar een cv. Het is dus zeer belangrijk om een overzichtelijk en goed scanbaar cv te maken.

Maak bijvoorbeeld goed gebruik van witruimte. Niet teveel en zeker niet te weinig. Dat geldt net andersom voor kleur: niet te weinig en zeker niet te veel.

Kies voor een strakke moderne cv layout, of voor een degelijke professionele uitstraling. Met deze handige tips en met de premium cv templates is het maken van een cv een peuleschil.

 

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een CV online?
Met onze tips en informatie werk je in een paar stappen een perfect cv uit. Met behulp van de cv Builder doe je dat eenvoudig, binnen enkele minuten.

Hoe zet ik mijn CV om naar PDF?
Heb je een cv gemaakt in Word of een andere tekstverwerker? Kies dan voor de optie 'Opslaan Als', en selecteer 'Pdf' als bestandsformaat. In Google Docs selecteer je 'Bestand', gevolgd door 'Downloaden' en 'Als Pdf-document'.

Hoe kies ik het juiste CV format?
Een goede CV-opbouw is scanbaar en vertelt een beknopt, maar toch volledig verhaal over jou als sollicitant. Met behulp van onze tips en gratis templates maak je snel een CV dat bij jou past.

Wat moet ik in een CV vermelden?
Er zijn geen strikte regels voor de inhoud van je CV, maar recruiters en werkgevers verwachten doorgaans informatie over jou, je opleidingen en je werkervaring aan te treffen in je CV. Hier vind je een volledig overzicht.

Kan ik dit CV voorbeeld gratis gebruiken?
Jazeker! De cv voorbeelden zijn gratis te downloaden in Word, of te gebruiken in Google Docs. Je kunt kiezen uit meerdere gratis templates, of eventueel een premium design om extra op te vallen.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.