Cv opleidingen: hoe beschrijf je jouw opleidingen?
Samen met je werkervaring is dit onderdeel de kern van je cv. Recruiters besteden voor een eerste selectie gemiddeld slechts enkele seconden aan een cv en gebruiken die tijd om jouw werkervaring & opleidingen te scannen, om snel te herleiden je aan de eisen voldoet. Het is dan ook uitermate belangrijk dat dit onderdeel helder omschreven is en alle benodigde informatie bevat.

Volgorde van opleidingen & werkervaring?

De meeste mensen weten niet precies wat de juiste volgorde is voor het omschrijven van hun werkervaring & opleidingen. Je kunt kiezen voor een chronologische of a-chronologische opsomming. Vrij standaard is om te beginnen met jouw laatste functie en zo terug te werken naar jouw opleidingen (van nieuw naar oud dus).

Als je weinig werkervaring hebt, dan kun je ervoor kiezen om het juist andersom te doen en te starten met jouw opleidingen vanaf de middelbare school en vervolgens ook jouw werkervaring ook van oud naar nieuw op te sommen.

Omschrijven van je opleidingen

Het omschrijven van opleidingen is erg rechttoe-rechtaan en hierbij worden er geen uitbreide omschrijvingen verwacht. Je geeft per opleiding vanaf de middelbare school de volgende informatie:

  • Opleiding: Naam, tijdsbestek, specialisatie & een vermelding van diploma.
  • Onderwijsinstelling: Naam en plaats
  • Eventuele specialisatie of studierichting.

Ook vermeld je opleidingen die je niet hebt afgemaakt. Je geeft in dat geval aan dat je geen diploma hebt behaald (Diploma: nee). Dus bijvoorbeeld:

Commerciële Economie, International Marketing and Management
Fontys Hogescholen, Tilburg
2007-2011

 

International Lifestyle Studies
Fontys Hogescholen, Tilburg
2006-2007 (diploma: nee)


Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.