Sollicitatiebrief voorbeeld
Wil je een sollicitatiebrief versturen, maar weet je niet waar te beginnen? Een sollicitatiebrief-voorbeeld kan je een duwtje in de goede richting geven. Als je eenmaal het begin te pakken hebt, gaat het daarna vanzelf gemakkelijker. Maar let op: vaar niet blind op andermans sollicitatiebrief

Gevaar bij gebruik van een voorbeeld motivatiebrief

Het gebruik van een voorbeeld-sollicitatiebrief is gemakkelijk en snel bij het solliciteren, maar kan ook riskant zijn. Veel sollicitanten maken namelijk gebruik van voorbeeldbrieven of templates, waardoor veel sollicitatiebrieven op elkaar lijken.

Voor een werkgever is het ontvangen van meerdere brieven met dezelfde opbouw niet zo'n probleem, maar soms zijn brieven vrijwel woordelijk gelijk aan elkaar. Deze verdwijnen dan ook vaak onderop de stapel. "Als je geen moeite wilt doen voor je sollicitatie, dan zul je ook wel niet zo gemotiveerd zijn voor de functie", is dan de (logische) gedachte.

Je kunt echter zonder problemen een sollicitatiebrief-voorbeeld gebruiken, zolang je maar een eigen draai aan de brief geeft. Zo laat je zien dat jouw sollicitiatie geen 13-in-een-dozijn sollicitatie is.

Sollicitatiebrief voorbeeld downloaden

Om je te helpen bij je sollicitatie heb ik een voorbeeldbrief opgesteld, waarin je nog enkele elementen moet aanvullen. Zo schrijf je eenvoudig een nette motivatiebrief die toch nét even anders is dan die van de andere sollicitanten.

Download hier de voorbeeld sollicitatiebrief (Word).Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.