Bijbaan op je cv vermelden?
Wil je een cv opstellen om een nieuwe bijbaan, of wil je weten hoe je bijbanen het beste op je cv kunt vermelden? Hoe dit het beste kan, hangt een beetje van de situatie af. Met de onderstaande tips ontdek je wat voor jou de beste optie is.

CV opstellen voor een bijbaan

Wil je een cv opstellen om een nieuwe bijbaan of stage te scoren? Dan is het zeker aan te raden om je bijbanen op je cv te vermelden. Let er daarbij wel op dat hele korte dienstverbanden (2-3 maanden of minder) hierbij niet positief over komen. Je hoeft dus niet iedere krantenronde of zomerbaantje als vakkenvuller te vermelden - tenzij dit relevant is aan de bijbaan waarop je wilt solliciteren.

Heb je nog geen enkele werkervaring en wil je graag bij een eerste baantje aan de slag? Dan zul je jezelf wat meer moeten verkopen op je cv. Bekijk in dit geval ook onze tips voor het opstellen van een cv voor studenten.

Bijbaan vermelden op je cv

Vermeld bijbanen alleen op je cv als je (zeer) weinig full-time werkervaring hebt, óf als deze bijbanen relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Een bijbaan als vakkenvuller staat immers niet erg sexy op je cv, tenzij je voor 40 uur aan de slag wil in een supermarkt.

Benadruk verder bij je persoonlijk profiel ook de elementen die voor een volgende werkgever wél sexy kunnen klinken. Als vakkenvuller ben je bijvoorbeeld klant- en servicegericht. Een krantenbezorger heeft doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, en een medewerker van een fastfoodketen leert alles over stressbestendigheid.Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.